Την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθεί εκτάκτως με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Εμμ. Φραγκιαδουλάκη, για την επαναλειτουργία της Μονάδας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Ήδη από την Πέμπτη ο κ. Φραγκιαδουλάκης απέστειλε επίσημα έγγραφο στις υπόλοιπες ΔΥ.ΠΕ της Ελλάδας, ζητώντας την \”προσφορά\” ενός ακόμη νεογνολόγου που θα στελεχώσει τη Μονάδα Νεογνών.

Ο κ. Διοικήτης εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο Flashnews.gr συγκρατημένα αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της Μονάδας αφού ήδη ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, υπόγραψε την πρόσληψη 680 γιατρών μεταξύ των οποίων και των 2 νεογνολόγων για τη Μονάδα των Χανίων.

Τώρα απομένουν τυπικές διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις και να στελεχωθεί η Μονάδα Νεογνών, που το κλείσιμό της προκάλεσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, σε επαγρύπνηση καλεί όλους τους φορείς, αναφορικά με το θέμα του τμήματος νεογνών του νοσοκομείο Χανίων, το \”Συντονιστικό Αγώνα για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των Νεογνών\” του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται,ότι μοναδικό αίτημα είναι η άμεση στελέχωση κι επαναλειτουργία της Μονάδας, με κάλυψη των θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτούνται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, με επαρκές, σταθερό και μόνιμο προσωπικό σε ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook