Για λαθραία τσιγάρα έψαχναν οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο σε ένα παντοπωλείο στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας και οι πληροφορίες τους αποδείχθηκαν ακριβείς. Όταν, όμως, είδαν τι άλλο πρόσφεραν για πώληση οι ιδιοκτήτες του και ένας συνεργάτης τους, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και κάλεσαν το… ΣΔΟΕ!

Μέσα στο παντοπωλείο βρέθηκαν 879 πακέτα τσιγάρα από διάφορες μάρκες, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ τα οποία αποδείχθηκαν λαθραία μια και δεν έφεραν τις απαραίτητες ταινίες. Οι ιδιοκτήτες του παντοπωλείου, μια 31χρονη Ελληνίδα και ο 42χρονος σύζυγός της από το Μπανγκλαντές, συνελήφθησαν. Ωστόσο, η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Βάρδας δεν σταμάτησε εκεί.

Αμέσως μετά, έκαναν έρευνα σε ένα σπίτι στην ίδια περιοχή, όπου ανακάλυψαν άλλα 40 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια και δεκάδες φυσίγγια, αλλά και δεκάδες είδη ρουχισμού και άλλα εμπορεύματα που διέθετε προς πώληση μέσω του ζευγαριού ο 56χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης, χωρίς να διαθέτει παραστατικά αγοράς ή εισαγωγής. Έτσι, κλήθηκε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πήγε στο σπίτι για να κάνει έλεγχο για φοροδιαφυγή.

protothema.gr