Η οδοντόκρεμα εξαφανίζει στ’ αλήθεια τα σπυράκια; Το ξύρισμα ευθύνεται για την αύξηση της τριχοφυΐας; Ελέγξτε τις γνώσεις σας για την περιποίηση και την ομορφιά σε αυτές τις σελίδες.

Νο 1
Αν βάλουμε οδοντόκρεμα σε ένα σπυράκι, θα το ξεφορτωθούμε γρηγορότερα;

Αλήθεια ή Ψέματα
Θα βοηθήσει, αλλά μην περιμένετε θαύματα. Προτιμήστε μια απλή φόρμουλα οδοντόκρεμας, χωρίς λευκαντικά, και βάλτε τη το βράδυ πριν τον ύπνο. Το σπυράκι δεν θα εξαφανιστεί, αλλά σίγουρα θα περιοριστεί.

Νο 2
Χρειάζεται ν’ αλλάζετε σαμπουάν κάθε τρεις μήνες;

Αλήθεια ή Ψέματα
Εκτός κι αν παρουσιάσετε ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως ξηρότητα ή υπερβολική λιπαρότητα στο τριχωτό, δεν υπάρχει λόγος ν’ αλλάξετε το σαμπουάν σας.
Αν σας αρέσει, κρατήστε το.

Νο 3
Αν μυρίσουμε πολλά αρώματα σε μικρό χρονικό διάστημα, αποσυντονίζεται η όσφρησή μας;

Αλήθεια ή Ψέματα
Ισχύει. Όταν βγαίνετε για αγορά αρώματος, μη μυρίζετε παραπάνω από τρία τη φορά. Μετά το τρίτο όλα θα σας φαίνονται ίδια. Αν θέλετε έχετε μαζί σας κόκκους καφέ και μυρίστε τους ανάμεσα στις δοκιμές, βοηθούν τη μύτη σας να… συνέλθει.

Νο 4
Αν κοιμηθούμε χωρίς ντεμακιγιάζ, θ’ αποκτήσουμε ρυτίδες γύρω από τα μάτια;

Αλήθεια ή Ψέματα
Μην κατηγορείτε τη μάσκαρα. Οι γυναίκες που κοιμούνται μακιγιαρισμένες είναι πολύ πιθανό να μη χρησιμοποιούν προϊόντα ενάντια στις ρυτίδες. Με τη σωστή περιποίηση προσώπου, οι ρυτίδες θ’ αργήσουν να εμφανιστούν.

No 5
Aν καθόμαστε σταυροπόδι, θ’ αποκτήσουμε ευρυαγγείες στα πόδια;

Αλήθεια ή Ψέματα
Καμία σχέση. Αυτό που τις προκαλεί είναι η κακή διατροφή, το κάπνισμα, τα αντισυλληπτικά και η ορθοστασία. Για να τις αποφύγετε, βάλτε τα πόδια σας ψηλά, πηγαίνετε για περίπατους και τρώτε υγιεινά.

No 6
To ξύρισμα κάνει τις τρίχες πιο σκούρες και άγριες;

Αλήθεια ή Ψέματα
Όχι, δεν επηρεάζει. Με το ξύρισμα η άκρη της τρίχας
κόβεται κι έτσι στην αφή είναι πιο τραχιά. Όσο για το χρώμα, οι τρίχες που εκτίθενται στον ήλιο είναι πιο ανοιχτόχρωμες, εφόσον τις κόβετε με το ξυράφι ξαναβγαίνουν στη φυσική τους απόχρωση.

No 7
To κόψιμο των παρωνυχίδων είναι κακό για τα νύχια μας;

Αλήθεια ή Ψέματα
Πραγματικά. Το κόψιμο των παρωνυχίδων αυξάνει τον κίνδυνο μολύνσεων και δημιουργίας πληγών στα δάχτυλα. Απλά σπρώξτε τις παρωνυχίδες σας προς τα πίσω με ένα ξυλαράκι, αυτό αρκεί.

Από το περιοδικό Glamour

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook