Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 15 Ιανουαρίου,  ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα, Abdelkader El Ansari.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης, Δημήτρης Λειψάκης και Μανούσος Λιονάκης καθώς και η εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν, την από κοινού συνεργασία στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, καθώς και του περιβάλλοντος.

 Ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου, έθεσε στον Δήμαρχο Χανίων, το ζήτημα της καταγραφής των υπηκόων του Μαρόκου, που βρίσκονται στον Νομό με νόμιμο ή μη τρόπο, αναγνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα και ειδικότερα αυτό της «σύγχρονης δουλεμπορίας» επισημάνθηκε ότι πρόθεση της Πρεσβείας είναι να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους εν λόγω υπηκόους.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρξει στενή συνεργασία, με την άφιξη εντός των επομένων ημερών, υπαλλήλων της Πρεσβείας και τη λειτουργία ειδικού Γραφείου στον Δήμο.

Ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου, προσέφερε στον Μανόλη Σκουλάκη μια έκδοση για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας του, ενώ από την πλευρά του  ο Δήμαρχος, του προσέφερε εκδόσεις του Δήμου Χανίων.