Τέλος στην δράση μιας 15μελούς σπείρας απατεώνων που εξασφάλιζαν δάνεια ή αγόραζαν προϊόντα χρησιμοποιώντας πλαστά πιστοποιητικά, έβαλε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου. Οι απατεώνες είχαν εξαπατήσει συνολικά 13 τράπεζες και 48 εταιρείες από τις οποίες είχαν παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 54.000 ευρώ!

Οι 61 περιπτώσεις απάτης είχαν διαπραχθεί κατά την διετία 2008- 2009 και συνολικά συμμετείχαν στην κομπίνα πέντε Έλληνες και δέκα αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατοχή και χρήση πλαστών εγγράφων σε βάρος δημοσιών υπηρεσιών και οργανισμών. Ωστόσο, όλοι είναι ελεύθεροι και η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστικά έδρανα.

Δεκάδες αφελείς πολίτες των Χανίων που πλήρωναν όσο- όσο για να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, είχαν πέσει θύματα ενός 59χρονου απατεώνα που παρίστανε το μέντιουμ με τις «ιδιαίτερες» ικανότητες. Τέλος στην δράση τους έβαλαν οι αστυνομικοί που εμφανίστηκαν ως πελάτες και του έδωσαν 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Μόλις τα πήρε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εξαπατηθέντων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook