H Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» (ΕΠΑΝ ΙΙ) – ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι έχουν τη δυνατότητα υποβολής επενδυτικής πρότασης από 10 Μαρτίου έως και 24 Μαΐου (υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων) στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», που προκήρυξε πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

To πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» έχει κεντρικό στόχο την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων και υπό προϋποθέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων, σαν βασική επιλογή για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν προτάσεις είτε μεμονωμένα είτε στο πλαίσιο συμμετοχής σε ομαδικό σχήμα, όπως περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό του προγράμματος.

Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. ευρώ με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή, επιχορηγούνται έργα προϋπολογισμού από 30.000€ έως 250.000€, ενώ το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης κυμαίνεται από 40% έως και 50%.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Για τον Οδηγό του Προγράμματος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το Δικτυακό Τόπο www.chaniabank.gr ή να απευθύνονται σε ένα από τα 24 σημεία προβολής του προγράμματος και παραλαβής των προτάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων παρέχοντας χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες με ευελιξία και αποτελεσματικότητα, συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων των υποψηφίων επενδυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook