Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και ελλείψεων που παρουσιάζονται στο αεροδρόμιο των Χανίων ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, ζητεί ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης. Ο κ. Δαμιανάκης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Όπως σημειώνει ο κ. Δαμιανάκης

«ο Κρατικός Αερολιμένας Χανίων “Δασκαλογιάννης” αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές και τουριστικές υποδομές της Κρήτης, καθώς είναι το πέμπτο σε επιβατική κίνηση αεροδρόμιο της χώρας, εξυπηρετώντας ετησίως περί τα δύο εκατομμύρια επισκεπτών. Πρόκειται για έναν αερολιμένα με τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες, όπως καταδείχθηκε και από την πρόσφατη απολύτως επιτυχημένη υποδοχή περίπου 10.000 Κινέζων υπηκόων και επιπλέον 3.000 ατόμων άλλων εθνικοτήτων από τη Λιβύη και την προώθησή τους στις χώρες τους».

Ωστόσο, ο Χανιώτης βουλευτής επισημαίνει, επικαλούμενος σχετική ενημέρωση από τον αερολιμενάρχη Χανίων, ότι «το αεροδρόμιο Χανίων αντιμετωπίζει ελλείψεις και προβλήματα τόσο στις υπάρχουσες υποδομές όσο και στη λειτουργία τους.

Ενδεικτικά σας αναφέρω προβλήματα στις υποδομές (κλιματισμός στις αίθουσες αναμονής, ηλεκτρολογικά εγκαταστάσεων, ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες, συντήρηση κτηρίων), καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο (κατεστραμμένοι μεταλλικοί φράκτες, ξεραμένο γκαζόν, σκουπίδια στην πίστα στάθμευσης αεροσκαφών)».

Και προσθέτει: «Η παρούσα διοίκηση του αερολιμένα Χανίων έχει προχωρήσει στην αναλυτική καταγραφή και ιεράρχηση των συγκεκριμένων ελλείψεων σε υλικά και εξοπλισμό, καθώς και των αναγκών συντήρησης από εξειδικευμένο προσωπικό και έχει αιτηθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τη χρηματοδότησή τους. Ωστόσο, έως σήμερα δεν έχει χορηγηθεί καμία πίστωση για το έτος 2011».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook