Νέες ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, το αρμόδιο υπουργείο προτίθεται να τροποποιήσει τον νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το τσιγάρο για τους πελάτες τους. Σύμφωνα με όσα μελετά η κυβέρνηση, το κάπνισμα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριμένα στα κέντρα διασκέδασης (μπουζούκια, μιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.) στα μπαρ κάθε μορφής και στα καζίνο.
 
Ο φόρος θα επιβάλλεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν τα συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.μ. και όχι με βάση το τζίρο των καταστημάτων, για να αποφευχθούν περιπτώσεις συναλλαγής με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόμου.

Το Flashnews, επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Καταστηματαρχών Ενετικόυ Λιμένα Χανίων, Αντώνη Καμηλάκη, ο οποίος υποστήριξε πως:

\”Εκ πρώτης όψεως, το νέο μέτρο ακούγεται καλό, καθώς θα βοηθήσει μια μεγάλη μερίδα καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, αφού δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες των Χανίων που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την πτώση του τζίρου τους.\”

Σύμφωνα με τον κ. Καμηλάκη \”η απαγόρευση του καπνίσματος σε συνδιασμό με την οικονομική κρίση που μαστίζει την διασκέδαση, έχει  ως αποτέλεσμα την μείωση της πελατείας μας. Ωστόσο, ευελπιστούμε, ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν, γιατί τα μηνύματα που έχουμε για τη νέα τουριστική περίοδο είναι αισιόδοξα, χωρίς όμως αυτό να συμαίνει ότι, το οικονομικό μας πρόβλημα θα λυθεί.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook