Στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, μπαίνουν – μετά το Γενικό Νοσοκομείο \”Ιπποκράτειο\” Θεσσαλονίκης – ακόμη έξι νοσοκομεία, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρξε ζημία και σε ποια ποσά ανέρχεται από την προμήθεια ορθοπεδικών κυρίως υλικών.

Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που θα ερευνηθούν προμήθειες για λαπαροσκοπικά και διεγέρτες, το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, για λαπαροσκοπικά και ορθοπεδικό υλικό, ενώ προγραμματίζονται έλεγχοι σε ορθοπεδικές κλινικές των Νοσοκομείων Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Πτολεμαϊδας και Αλεξανδρούπολης.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, του οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, σχετικά με τον καταλογισμό της οικονομικής ζημίας που υπέστη το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης \”Ιπποκράτειο\”, από προμήθεια ορθοπεδικού υλικού.

Η βουλευτής είχε απευθυνθεί με την ερώτησή της στο υπουργείο Υγείας και ζητούσε να ενημερωθεί πότε θα γίνει ο καταλογισμός της ζημίας που υπέστη το Νοσοκομείο, στις εμπλεκόμενες εταιρείες και τους γιατρούς, καθώς ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών και Υγείας έφερε στο φως μεγάλη οικονομική ζημία.

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου \”Ιπποκράτειο\” Θεσσαλονίκης, ενημερώνει την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι για την περίοδο 1/1/2008 μέχρι 31/12/2009, η ζημία από την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού εκτιμάται, από το Σώμα των Επιθεωρητών σε 2.932.031 ευρώ. Υπολείπονται ακόμη καταθέσεις από εμπλεκόμενους ιατρούς και εταιρείες, που καθυστερούν λόγω της συνεχόμενης αποχής των νομικών τους παραστατών, ο έλεγχος των στοιχείων αντίκρουσης, η κλήση για αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας και η έκδοση της καταλογιστικής πράξης στα εμπλεκόμενα ιατρικά στελέχη. Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει την κ. Καϊλή ότι ο χρόνος περαίωσης του καταλογισμού εκτιμάται σε ένα μήνα από τη λήξη της αποχής των δικηγόρων.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, που κατέθεσε την ερώτηση στη Βουλή, επισημαίνει ότι η διαδικασία δεν προχωρά με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία για το ενδεχόμενο παραγραφής αδικημάτων.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook