Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι περισσότεροι φαρμακοποιοί σε Ηράκλειο και Λασίθι, καθώς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις έπειτα από απόφαση των γενικών συνελεύσεων.

Στις τάξεις των φαρμακοποιών της Ανατολικής Κρήτης, επικρατεί ωστόσο αναβρασμός και το κλίμα χαρακτηρίζεται έκρυθμο, καθώς η οριακή πλειοψηφία με την οποία πέρασαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις δίχασαν τα μέλη των δύο φαρμακευτικών συλλόγων.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις η εισήγηση των Δ.Σ. των δύο συλλόγων ήταν η αναστολή των κινητοποιήσεων, μία πρόταση που στο τέλος δεν πέρασε.

Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους φαρμακοποιούς κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων και η \’\’γραμμή\’\’ η οποία έσπασε είχαν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση στο Ηράκλειο του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου Γιάννη Τσικανδυλάκη και του γραμματέα του φαρμακευτικού συλλόγου Λασιθίου Χαράλαμπου Παπαδάκη.

Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που αναμένεται να επικρατήσει από σήμερα Δευτέρα στα φαρμακεία στο Λασίθι, αποτελεί το γεγονός πως αρκετοί φαρμακοποιοί οι οποίοι επιθυμούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων, εξερχόμενοι της χθεσινής γενικής συνέλευσης, τόνισαν ότι θα εκτελούν κανονικά συνταγές, εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους.

Αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο για ακόμα μία φορά είναι οι χιλιάδες ασφαλισμένοι στην ανατολική Κρήτη, οι οποίοι δεν ξέρουν από που να προμηθευτούν τα φάρμακά τους με πίστωση.

Εκτός και αν διαλέξουν την σίγουρη, αλλά και μακρινή λύση του Ρεθύμνου και των Χανίων.

Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook