Το μυστικό για την αντιμετώπιση της ακμής ίσως να κρύβεται στην πηγή του κακού: στο πρόσωπό μας. Όπως γράφει το the Week, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες UCLA και του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ ανακάλυψαν ότι ένας κοινός ιός του δέρματος επιτίθεται σε έναν τύπο του βακτηρίου που προκαλεί τα δυσάρεστα και αντιαισθητικά σπυράκια.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρωτοποριακές για την καταπολέμηση της ακμής θεραπείες, κάτι που θα αποτελέσει ευχάριστη είδηση για τους εφήβους όλου του κόσμου, καθώς έχει υπολογιστεί ότι το 85% των ανθρώπων θα εμφανίσει ακμή κάποια στιγμή στη ζωή του.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «mBio», εξετάζει έναν τύπο ιού που ζει στο δέρμα μας χωρίς να το βλάπτει. Οι βακτηριοφάγοι καταστρέφουν τα βακτήρια της ακμής «P. Acnes» και οι ειδικοί πιστεύουν ότι, αν καταφέρουν να ελέγξουν αυτά τα «αρπακτικά», τα οποία δεν επιτίθενται σε άλλα κύτταρα, θα μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα της ακμής με αποτελεσματικό τρόπο.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook