Επτά περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου απετράπησαν σε Ελλάδα και Εξωτερικό, από την διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκληματος, το τελευταίο δεκαήμερο.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για επτά χρηστές του διαδικτύου που είχαν αποστείλει μηνύματα σε ιστοσελίδες μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκδηλώνοντας την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν.

Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές αλλά και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίσθηκαν τα άτομα αυτά σε διάφορες περιοχές της χώρας, υστέρα από ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών των μηνυμάτων τους.

Σε μία περίπτωση τα ηλεκτρονικά ίχνη προέρχονταν από πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου της Γερμανίας και από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε η Europol προκειμένου να ειδοποιηθούν οι αρχές της Γερμανίας και να εντοπιστεί το συγκεκριμένο άτομο.

Τέλος, σε μία περίπτωση, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ένα από τα παραπάνω άτομα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 

skai.gr