Ολοκληρώθηκε το Σαββατο το «1ο Συνέδριο κρουαζιέρας Κέρκυρας» που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Σεπτεβριου στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων. Διοργανωτές του Συνεδρίου ήταν το Επιμελητήριο Κέρκυρας και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.

Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας, μέσα από την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και την συνέργια των φορέων της.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, κήρυξαν ο Γ.Γ. Τουρισμού, κ. Αν. Λιάσκος και ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Κων. Μουτζούρης, ο οποίος το παρακολούθησε στο σύνολο του!

 Όπως ήταν αναμενόμενο, από το Συνέδριο, δεν μπορούσε να λείπει ο ΟΛΗ. Μεταξύ των ομιλητών, που προέρχονταν από εταιρείες κρουαζιέρας, εταιρείες τουρισμού, ναυτικούς και τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, ήταν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗ ΑΕ, κ. Ιωάννης Μπρας.

Οι διοργανωτές φυσικά γνώριζαν τις μεγάλες προσπάθειες εξωστρέφειας, και βελτίωσης της «πρώτης εντύπωσης» αλλά και της εμπειρίας των επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου, τις οποίες υλοποιεί ο ΟΛΗ. Ενώ, με την πρόσκληση του Γιάννη Μπρα, μοναδικού ομιλητή από Οργανισμό Λιμένα, ανέδειξαν το επιτυχημένο ‘μοντέλο’ συνεργασίας επιχειρηματικών κλάδων και φορέων (τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήριο, εμπορικό σύλλογο, περιφέρεια, πράκτορες, αεροδρόμιο, ταξί, λιμεναρχείο, ρυμουλκά, κλπ) με πρωτοβουλία και συντονισμό του λιμένα, που εφαρμόζει στο Ηράκλειο.

Παρόλα αυτά, σίγουρα, δεν περίμεναν η παρουσίαση όλων αυτών των λειτουργικών, αισθητικών και πληροφοριακών παρεμβάσεων και έργων, της διοίκησης του λιμανιού του Ηρακλείου, να κλέψουν την παράσταση!

Ο ένας μετά τον άλλον οι ομιλητές, κυρίως των εταιρειών κρουαζιέρας, καλούσαν λιμάνια και φορείς «…να αντιγράψουν τις ιδέες και τις πρακτικές του Γιάννη…» οπως ο Κος. Τελωνης προεδρος HATTA, ο Κος Λαμπρος απο την ενωση κρουαζιεροπλοιων Ελλαδος αλλα και ο κος. Μιχαλης Νομικος προεδρος της Donomis cruise servises….

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook