Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της κατάργησης της Δ.Ο.Υ. και του Ειρηνοδικείου στο Καστέλι Κισάμου, κατέθεσε στην Βουλή, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αναλυτικά στην Ερώτησή του, η οποία θα συζητηθεί στην Βουλή, ο κ.Μαρκογιαννάκης αναφέρει τα εξής :

"Στην Κίσαμο (Καστέλι) λειτουργούσαν για πολλές δεκαετίες ΔΟΥ και Ειρηνοδικείο. Η Κυβέρνηση, στα πλαίσια αλλαγών στην Δημόσια Διοίκηση και περιστολής των δαπανών, αποφάσισε την κατάργηση και των δύο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναστάτωση των κατοίκων της πρώην επαρχίας Κισάμου δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή θα συμβάλει στον περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της ευρύτερης περιοχής αφού η πρόσβαση των κατοίκων στις αντίστοιχες υπηρεσίες της πόλης των Χανίων είναι δυσχερής λόγω της μεγάλης απόστασης και του δύσβατου του οδικού δικτύου. Άλλωστε η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα αποδοτική.

Οι αντιδράσεις από την παραπάνω εξέλιξη είναι ήδη έντονες. Τα καταστήματα έχουν κλείσει στην πόλη της Κισάμου, το Δημοτικό Συμβούλιο απειλεί με παραίτηση και τα κτίρια στέγασης της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου τελούν υπό κατάληψη.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εάν προτίθενται να επανεξετάσουν ο μεν Υπουργός Οικονομικών την κατάργηση της ΔΟΥ Κισάμου, ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κισάμου".