Με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρνει στη Βουλή το θέμα της διεύρυνσης των δυνατοτήτων για μετεγγραφές των φοιτητών.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με τον ν.3966/11, τροποποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που αφορούσε τις μετεγγραφές των φοιτητών, οι οποίες καταργήθηκαν ουσιαστικά, αφού ισχύει μόνο η μοριοδότηση για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Αποτέλεσμα: Πολλές χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να διατηρούν δύο και τρία σπίτια για τα σπουδάζοντα παιδιά τους και όσες δεν έχουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα, ιδιαίτερα από τις πολυμελείς οικογένειες, αναγκαστικά οδηγούνται στη διακοπή των σπουδών των παιδιών τους.

Για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

Αν προτίθεστε, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των εισοδημάτων, να τροποποιήσετε τον νόμο, προβλέποντας την μετεγγραφή των φοιτητών μετά την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, καθορίζοντας συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook