Την παράταση της προθεσμίας πληρωμής φόρων και οφειλών στις εφορίες, για δύο ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών λόγω της μεγάλης προσέλευσης σήμερα, Δευτέρα των φορολογούμενων στις ΔΟΥ και των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στις συναλλαγές.

Λόγω της συνδυαστικής απεργίας τραπεζικών και εφοριακών υπαλλήλων στις 26 Σεπτεμβρίου και της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου αποφασίσθηκε αρχικά οι δηλώσεις απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, εισφορών και τελών, να παραλαμβάνονται εμπρόθεσμα από τις ΔΟΥ μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους, δηλαδή σήμερα Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

Ομοίως, αποφασίσθηκε να καταβάλλονται εμπρόθεσμα στις ΔΟΥ μέχρι και την 01/10/2012 τα βεβαιωμένα χρέη που έγιναν ληξιπρόθεσμα κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες των απεργιών.

Ωστόσο, οι τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν από το πρωί στις εφορίες οδήγησε το υπουργείο να παρατείνει για δύο ημέρες τις προθεσμίες αυτές.

Επίσης παρατείνεται μέχρι 30 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής του Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ, καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθάριστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, για τη διαχειριστική περίοδο που έληξε μέχρι 31/12/2011, σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook