Πακιστανικό δικαστήριο ανέβαλε σήμερα για δυο εβδομάδες τη δίκη της 14χρονης Πακιστανής χριστιανής Ριμσά Μαζίχ, η οποία κατηγορείται για βεβήλωση του Κορανίου.

Δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ ανέβαλε τη δίκη για τις 17 Οκτωβρίου για να μελετήσει το αίτημα της 14χρονης να αποσυρθούν οι κατηγορίες λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο συνήγορός της Φαζαλούρ Ρεχμάν Νιάζι δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ζήτησε από το δικαστήριο περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Το κορίτσι κατηγορείται ότι έκαψε σελίδες του Κορανίου.

Ωστόσο, αστυνομικοί κατέθεσαν σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι δεν έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία κατά της Ριμσά, την οποία κατηγόρησε για βεβήλωση του Κορανίου ένας από τους μουσουλμάνους γείτονές της, ο τοπικός ιμάμης Χαλίντ Ζαντούν Κισχτί.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον ιμάμη, ο οποίος κατηγορείται ότι έκαψε σκόπιμα σελίδες του Κορανίου και ότι τις έβαλε στην τσάντα της Ριμσά.

Η μικρή συνελήφθη στις 16 Αυγούστου όταν μια ομάδα εξαγριωμένων μουσουλμάνων περικύκλωσε το σπίτι της σε μια φτωχική γειτονιά του Ισλαμαμπάντ, αλλά στις 7 Σεπτεμβρίου αποφυλακίστηκε με εγγύηση.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook