Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, με τον εκπρόσωπο του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», κ. Κοζυράκη Αντώνη προκειμένου να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα αλλά και για τις δράσεις του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ».

Ο κ. Κοζυράκης κατέθεσε στον Βουλευτή Ηρακλείου το έγγραφο της «ΑΡΓΩ» αναφορικά με τα προβλήματα του Δικτύου. Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι:

«Η χρηματοδότηση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας των 65 ΝΠΙΔ που εκπροσωπούμε είναι ιδιαίτερα μειωμένη για το 2012 και συγκεκριμένα οι μονάδες θα χρηματοδοτούν με μόλις 4 εκατ. ευρώ περίπου έως σήμερα από την παρακράτηση 2% επί των προμηθειών αντί των 90 εκατ. ευρώ που απαιτούνται.

Δηλαδή, η χρηματοδότηση αγγίζει μόλις το 50% των πόρων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι δαπάνες φιλοξενίας 1600 πασχόντων που διαβιούν στις στεγαστικές δομές, η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε 35.000 συμπολίτες μας ψυχικά πάσχοντες».

Επιπροσθέτως, ο κ. Κοζυράκης αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της υποστήριξης μέσω του ΕΣΠΑ προκειμένου να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», χωρίς, ωστόσο να έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Κλείνοντας την ενημέρωσή του, ο κ. Κοζυράκης υπογράμμισε ότι πάγιο αίτημα των ΝΠΙΔ είναι «η διαμόρφωση, η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών και η εφαρμογή του από μία ανεξάρτητη υπηρεσία».

 Ο κ. Αυγενάκης επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και προγραμματίστηκε συνάντηση για τα παραπάνω ζητήματα, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook