Άρχισε ο «βρώμικος πόλεμος» στη Γερμανία εν όψει των εκλογών του 2013. Προτού καλά – καλά τεθεί υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, ο Πέερ Στάινμπρουκ , το «αντίπαλον δέον» της Ανγκέλα Μέρκελ, βρέθηκε στο στόχαστρο για το… παρελθόν του.

To εβδομαδιαίο περιοδικό «FOCUS” αποκαλύπτει στην ηλεκτρονική του σελίδα ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε λάβει το 2011 ποσό όχι λιγότερο των 7 χιλιάδων ευρώ για να δώσει συνέντευξη.

Με τίτλο “O υποψήφιος του SPD, Πεερ Στάινμπρουκ χρηματίστηκε για μία συνέντευξη», και υπότιτλο «Επτά χιλιάδες ευρώ για δέκα απαντήσεις» , το γερμανικό περιοδικό εκτοξεύει τα βέλη του στον Σοσιαλδημοκράτη , ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την σιδηρά κυρία της Γερμανίας, διεκδικώντας την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013.
Το περιοδικό επισημαίνει επίσης ότι ο Στάινμπρουκ δεν χρηματίστηκε μόνο για την συνέντευξη , υπό τον τίτλο «Συμπράξεις ιδιωτικού τομέα» αλλά και για άλλες. Τονίζει επίσης πως το ακριβές ποσό που του δόθηκε δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό.

Υποψήφιος για την Καγκελαρία

Και με τη βούλα είναι πλέον υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD ) για την καγκελαρία, ο Πέερ Στάινμπρουκ.

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών ανακοίνωσε πριν από λίγο την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών .

Όπως είχε γράψει στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό» Der Spiegel”, o επικεφαλής του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρότεινε τον Στάινμπρουκ ως υποψήφιο στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης του προεδρείου του κόμματος.

Η μονομαχία Μέρκελ – Στάινμπρουκ θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους εξής λόγους: Ο Σοσιαλδημοκράτης βρίσκεται στη λίστα των δημοφιλέστερων πολιτικών της Γερμανίας ωστόσο, στις δημοσκοπήσεις , ο Στάινμπρουκ τρώει την… σκόνη της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της επιλογής του , ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ARD διεξήγαγε δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία, η καγκελάριος θα συγκέντρωνε μόνο το 50% των ψήφων έναντι 36% του Στάινμπρουκ, ενώ σε ότι αφορά την ικανότητα διαχείρισης της κρίσης του ευρώ, οι ψηφοφόροι την εμπιστεύονται σε ποσοστό 35% όταν ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός συγκεντρώνει μόνο το 25% της προτίμησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν Μέρκελ και Στάινμπρουκ είχαν συνεργαστεί πολύ στενά και μάλιστα με επιτυχία. Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση της Μέρκελ μεταξύ 2005 και 2009 στο πλαίσιο του μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook