Σε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, της ανάδειξης του καλύτερου Γερμανού αθλητή της χρονιάς “ Champions des Jahres- Champion of the Year”, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης μετά από πρόσκληση του κ. Πεδιαδιτάκη Μιχάλη – Διευθύνοντα Συμβούλου της Robinson Hellas.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ROBINSON CLUB KALIMERA KRITI, στο Σίσι του Δήμου Αγίου Νικολάου. Οι Ολυμπιονίκες της Γερμανίας της Ολυμπιάδας 2012, Ολυμπιονίκες της Χειμερινής Ολυμπιάδας και Παραολυμπιάδας, Πρωταθλητές προηγούμενων παγκοσμίων αθλημάτων, προπονητές και συνοδοί οι οποίοι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία αριθμούσαν περίπου τα 600 άτομα πέρασαν ένα αξέχαστο δεκαήμερο διακοπών στην περιοχή μας, γεμάτο δραστηριότητες τόσο αθλητικές όσο και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το αθλητικό αυτό γεγονός είναι για την περιοχή σπουδαίας σημασίας καθως δίδεται η ευκαιρία να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη της τουριστικής αγοράς στη Γερμανία καθως και στην ανατροπή του κλίματος ανασφάλειας που είχε δημιουργηθεί τελευταία για την εικόνα της χώρας μας.

Να σημειώσουμε δε ότι το αθλητικό αυτό γεγονός της ανάδειξης του «Καλύτερου Γερμανού αθλητή της χρονιάς» έχει μεγάλη απήχηση στο Γερμανικό τηλεοπτικό κοινό και το κάλυψαν στην Κρήτη, δημοσιογράφοι από τα κυριότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας τους , σε ζωντανή αναμετάδοση. Επίσης το γεγονός “ Champions des Jahres- Champion of the Year” προωθείται από μεγάλες εταιρείες όπως ROBINSON, ADIDAS, Zurich Insurance, Playstation, SONY κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης παρέστη στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο θεατράκι του Ξενοδοχείου ROBINSON CLUB KALIMERA KRITI και παρακολούθησε το εορταστικό τηλεοπτικό σόου της εκλογής του πρωταθλητή της χρονιάς που εκλέχθηκε μετά από ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό και προσέφερε στον αθλητή της χρονιάς Gerd Schonfelder (χρυσός παραολυμπιονίκης Αλπικού Σκι) τιμητική πλακέτα και τσάντα που περιείχε το βραβευμένο παρθένο ελαιόλαδο της Κριτσάς, βίντεο με τις τουριστικές περιοχές του Δήμου καθώς και πληροφοριακό υλικό της περιοχής μας. Μάλιστα στην ομιλία του ο κ. Κουνενάκης ανέφερε:
«Η Ελλάδα, η Κρήτη και η περιοχή του Αγίου Νικολάου δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες Γερμανούς επισκέπτες οι οποίοι απολαμβάνουν τη θαλπωρή του μεσογειακού ήλιου και το εύκρατο κλίμα.

Η Κρήτη με την μακραίωνη και ιδιαίτερη ιστορία, με τη διατροφή ,τον πολιτισμό και την παράδοση αποτελούσε και αποτελεί πάντα ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τους γερμανούς φίλους μας και μάλιστα πολλοί εξ αυτών είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες και έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη ανθρώπινη σχέση με τους κρητικούς ανταποδίδοντας την κρητική φιλοξενία.

Στο πλαίσιο αυτής της παράδοσης είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ως περιοχή υποδεχόμαστε εξέχοντα μέλη του αθλητισμού της Γερμανίας οι οποίοι διακρίθηκαν στις πρόσφατες Ολυμπιάδες.

Θέλουμε να συγχαρούμε γι αυτό την εταιρεία ROBINSON CLUΒ η οποία είχε την ιδέα και φιλοξενεί τους φίλους Ευρωπαίους γερμανούς αθλητές.

Τιμούμε επίσης με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου τους Ολυμπιονίκες και όλους τους αθλητές για τις σημαντικές επιτυχίες και τις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Συγχαίρουμε τον αθλητή Gerd Schonfelder , ο οποίος ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής της Γερμανίας και του ευχόμαστε συνέχεια στις επιτυχίες και τις διακρίσεις του.

Είμαστε βέβαιοι πως στο πρόσωπό σας βρήκαμε αληθινούς φίλους και εκφράζουμε στον καθένα σας προσωπικά την αγάπη, τον σεβασμό και τις ευχαριστίες μας.Εύχομαι προσωπική ευτυχία και υγεία καθώς και επιτυχία στους αθλητικούς σας στόχους».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πέριφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος , ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Καστρινάκης Νίκος, ο νέος εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Ραπτάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Καπαρουνάκης Χριστόφορος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Νικολάου κ. Δατσέρης Γιώργος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου κ. Φθενάκης Γιώργος κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook