Επταμελής αντιπροσωπεία Γερμανών από το κρατίδιο της Βαυαρίας που συμμετέχουν σε Διακρατικό πρόγραμμα προώθησης τοπικών πρωτοβουλιών απασχόλησης, στο πλαίσιο επίσκεψης τους στα Χανιά, επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννη Μαργαρώνη και τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητές τους.

Το πρόγραμμα που γίνεται με την συνεργασία Ιδιωτικών Κοινωνικών Φορέων με τους Ομοσπονδιακούς Δήμους της Γερμανίας, υλοποιεί προγράμματα εύρεσης εργασίας σε ανέργους κάτω των 30 και άνω των 65 χρόνων αντίστοιχα.

Τα προγράμματα αυτά που είναι πιλοτικά, γίνονται καλές πρακτικές προωθούνται ως Ευρωπαϊκά και χρηματοδοτούνται από το Γερμανικό κράτος. Ένα από αυτά, το «IDA» υλοποιήθηκε πρόσφατα στα Χανιά για δύο χρόνια και αφορούσε νέους έως 30 χρόνων και γυναίκες μόνες με παιδί. Η δραστηριότητα αυτή προωθεί στην εργασία τους συμμετέχοντες, μεταφέροντας τους σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους εγκλιματίζει για ένα μήνα στον τρόπο ζωής με στόχο την «αναπτέρωση» του ηθικού τους.

Στη συνέχεια, οι ασχολούμενοι επιστρέφουν στην Γερμανία και προωθούνται στην εργασία, αφού σύμφωνα με τον επικεφαλής του κλιμακίου κ. Μπαρτέλ, το 70% αυτό των ανθρώπων έχει βρει δουλειά, γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία του εγχειρήματος.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προαναφερόμενης συνεργασίας εντός των επόμενων δύο ετών θα υλοποιηθεί σχετικό πρόγραμμα μεταξύ του διακρατικού μας εταίρου και τεσσάρων συμπράξεων του Ν. Χανίων (ΟΤΑ, Περιφέρεια, Επιμελητήρια, σωματείο ΑΜΕΑ Ένωση ξενοδόχων και Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης) και θα αφορά συνολικά 400 ανέργους.
Επικεφαλής του κλιμακίου που επισκέφθηκε τα Χανιά ήταν οι Κλάους Μπαρτέλ, Ρόζα Χοχσβάρερ και Μαργαρίτα Ντάουμπλερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook