Με την παρουσία ωφελουμένων από τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ και των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, στο προαύλιο του ΙΝ Αγίας Βαρβάρας Μουρνιών, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μουσικοί Λεωνίδας Λαϊνάκης, Νίκος Παπακαστρίσιος, Μπαϊλάκης Κωνσταντίνος, Βερυκάκης Αντώνης, Κοκοτσάκης Χρήστος, Δρακακάκης Γιάννης, ενώ χόρεψαν οι σύλλογοι Παραδοσιακή Παρέα «Ελ. Βενιζέλος» και Παραδοσιακός Σύλλογος «Το Μετερίζι».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη για την συνέχιση της λειτουργίας των δομών μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013. Ο Δήμαρχος Χανίων μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων, σε αντίθεση με άλλους Δήμους της Ελλάδας, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη της στήριξής μας.

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα τιμάμε τους ανθρώπους της Τρίτης και Τέταρτης Ηλικίας, που μας μεγάλωσαν, μας δίδαξαν και που πάντα θα είναι φάρος φωτεινός και καθοδηγητές της ζωής μας.» Επισήμανε δε, ότι στις κύριες προτεραιότητες της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ είναι οι κοινωνικές δράσεις που προσφέρουν στον συνάνθρωπό μας. Κι αυτό αποδεικνύεται με τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, καθώς και με τοπικές επιχειρήσεις διασφαλίσαμε την προσφορά μεγάλων ποσοτήτων ειδών διατροφής τα οποία διανεμήθηκαν σε άπορες οικογένειες συμπολιτών μας τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Επίσης διοργανώσαμε γεύματα αγάπης, δωρεάν ημερήσια εκδρομή, κ.α.. Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ θα συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει, με όποιο τρόπο μπορεί, όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη μας. Κλείνοντας η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους εθελοντές, τους καλλιτέχνες, το τεχνικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και ΚΗΦΗ, καθώς και τη CYTA ως χορηγό της εκδήλωσης.

Η κ. Γεωργία Παπαδάκη, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στα προγράμματα. τόνισε ότι οι δομές παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 800 άτομα. Παρ΄ όλες τις οικονομικές αντιξοότητες, ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση δαπανά ένα μεγάλο ποσό από τον συνολικό προϋπολογισμό του στις κοινωνικές Δομές που εκπροσωπούμε. Έτσι διασφαλίστηκαν οι αμοιβές των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και «ΚΗΦΗ», εξασφαλίστηκαν πόροι για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων συντήρησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών μας, αυξήθηκε ο αριθμός των εξυπηρετούμενων που δέχονται τις υπηρεσίες μας, διευρύναμε το έργο μας, επιλύσαμε το πρόβλημα της συνταγογράφησης που επιβάρυνε με πρόσθετο κόστος και χρόνο τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ με την υπογραφή σύμβασης με Γενικό Ιατρό στα πλαίσια των υπηρεσιών μας. Επίσης διευρύναμε το πλαίσιο δικτύωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών και διασυνδέσαμε τις Υπηρεσίες μας με την ευρύτερη τοπική κοινωνία.