Σε σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κατέληξε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αιφνιδιαστική μετατροπή ενός στρατοπέδου σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Παρανέστι της Δράμας. Κατά την Αστυνομία, έπεσαν και δυο πυροβολισμοί από άγνωστους δράστες!

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά περίπου 150 παράνομων μεταναστών από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, χωρίς καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών. Ξαφνικά, κάποιοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο χώρο του στρατοπέδου και οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.

Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα και οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Μια πέτρα τραυμάτισε ελαφρά έναν αξιωματικό που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι κάτοικοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, που βρίσκεται σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook