Υπέρ του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών τάσσεται η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της, εάν βρεθούν τουλάχιστον εννέα χώρες, οι οποίες θέλουν να εφαρμόσουν τη ρύθμιση για φορολόγηση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στο πνεύμα μιας «ενισχυμένης συνεργασίας», μπορούν να το κάνουν παρά την αντίσταση των άλλων χωρών-μελών.

Παράλληλα η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών ζητεί από την Επιτροπή να καταθέσει μία πρόταση για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σημειώνοντας ότι αυτός ο φόρος είναι σκόπιμος για την εθνική οικονομία και θα αποτελούσε σημαντική συμβολή του δημοσιονομικού τομέα.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι με την πρόταση αυτή αυξάνεται η ταχύτητα και αποδεικνύεται η αποφασιστικότητα για το αίτημα αυτό και πως με την επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με εκείνες του Σόιμπλε από τη Γερμανία και του Μοσκοβισί από τη Γαλλία, επαναφέρεται το θέμα στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο του Ecofin στις 9 Οκτωβρίου.


protothema.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook