Δύο φωτογραφίες με το γιο του δημάρχου της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο να χαιρετά φασιστικά προεκτείνοντας το δεξί του χέρι στη διάρκεια των διακοπών που έκανε στην Μύκονο, δημοσίευσε σήμερα ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Huffingtonpost.it,.

Ο 17χρονος Μανφρέντι Αλεμάνο επισκέφθηκε το νησί των Κυκλάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μαζί με φίλους του.

Στις δυο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν για λίγες μόνον ώρες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook εμφανίζεται να χαιρετά χαμογελώντας φασιστικά.

\"\"

Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται με γαλάζιο πουκάμισο και τζιν παντελόνι, στην δεύτερη χωρίς μπλουζάκι με μεγάλο τατουάζ στο αριστερό ώμο με το δεξί χέρι τεντωμένο.

«Ο μπαμπάς τι λέει;» (Papà che dice?) διερωτάται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος που αποκάλυψε τις φωτογραφίες.

Ο Τζάνι Αλεμάνο ως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν μέλος του ακροδεξιού Κοινωνικού Κινήματος, το οποίο είχε δημιουργηθεί από άμεσους συνεργάτες του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια όμως το νέο κόμμα του Αλεμάνο, η Εθνική Συμμαχία, που το 2008 εντάχτηκε στον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας, είχε δηλώσει επανειλημμένα και δημόσια ότι αποκηρύττει το φασιστικό του παρελθόν και ότι στοχεύει στην πλήρη ένταξή του στην σύγχρονη ευρωπαϊκή δεξιά.

\"\"

Η νέα αποκάλυψη δημιουργεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για τον δήμαρχο της Αιώνιας Πόλης, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να επιλέξει για να καλύψει το οργανόγραμμα του δήμου πρώην μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

Παράλληλα, κινδυνεύει να υποστεί αρνητικές επιπτώσεις από την παραίτηση της επικεφαλής της περιφέρειας της Ρώμης Ρενάτα Πολβερίνι εξαιτίας του σκανδάλου διασπάθισης κρατικών επιχορηγήσεων.

Η Πολβερίνι οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις περί υπεξαιρέσεων για τις οποίες φέρονται να ευθύνονται στελέχη της κεντροδεξιάς–αλλά κι εξαιτίας της γενικότερης σπατάλης κονδυλιών του δημοσίου από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους.

Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές στη Ρώμη προγραμματίζεται να διεξαχθούν εντός 2012, όπως δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Άννα Μαρία Καντσελιέρι. Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κεντροδεξιά σίγουρα δεν βοηθά τα τοπικά μπερλουσκονικά στελέχη, πολύ περισσότερο τον ίδιο τον Αλεμάνο, η θητεία του οποίου λήγει τον ερχόμενο Απρίλιο.


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook