Επιστολή στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση απέστειλε η ΓΣΕΕ, ζητώντας άμεση συνάντηση πριν από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος στην επιστολή του ζητεί «να ενεργοποιηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση ο θεσμοθετημένος κοινωνικός διάλογος σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο».

«Η επείγουσα αναγκαιότητα διεξαγωγής εθνικού κοινωνικού διαλόγου, η οποία έχει με όλους τους τόνους διατυπωθεί στην Κυβέρνηση και από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, απεδείχθη από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. στην ετήσια Έκθεση για την Οικονομία και την Απασχόληση έτους 2012, την οποία εξίσου δεν μας δώσατε τη δυνατότητα, ως είθισται κάθε χρόνο από τον Πρωθυπουργό προ της ΔΕΘ, να σας παρουσιάσουμε» αναφέρεται στην επιστολή.

Και συνεχίζει: «Σωρεία νέων νομοθετικών παρεμβάσεων στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα προωθούνται προς ψήφιση συνεχίζοντας την ίδια τακτική πλήρους αδιαφορίας για τις θέσεις και τις απόψεις της Γ.Σ.Ε.Ε., ουσιαστικά συνεχίζοντας την αδιαφορία για τη φωνή των εργαζομένων και σπέρνοντας σύγχυση και τρόμο στον κόσμο της εργασίας».

Η ΓΣΕΕ, επίσης, απευθύνει πρόσκληση στις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για συμφωνία και υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν από την λήψη κυβερνητικών αποφάσεων για αλλαγή στο καθεστώς του κατώτατου μισθού και τις νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook