Μία εφαρμογή για το iPad που θα τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου υπόσχεται να καταλαβαίνει τις επιθυμίες των χρηστών αναλύοντας τις συζητήσεις τους σε πραγματικό χρόνο.

"Είναι η πρώτη φωνητική και οπτική εφαρμογή για το iPad που μπορεί πραγματικά να καταλάβει τι λέτε και να βρίσκει τις κατάλληλες πληροφορίες", σχολιάζει ο Τίμοθι Τάιτλ, ένας από τους συνιδρυτές του προγράμματος Expect Labs. "Μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά λειτουργεί πολύ καλά.

Η εφαρμογή ονομάζεται "MindMeld", σε μία αναφορά στην τηλεπαθητική τεχνική που χρησιμοποιείται από τον Σποκ στο Σταρ Τρεκ.

Τα ηχητικά μηνύματα που εκπέμπονται μέσω της εφαρμογής αυτής αναλύονται από ένα σύστημα που έχει την ικανότητα να κατανοήσει τι λένε οι άνθρωποι και να αναζητεί στο Ιντερνετ τις σχετικές πληροφορίες.

Για παράδειγμα, εάν ένας συνομιλητής αναφερθεί σε ένα νέο εστιατόριο, το Mindmeld θα εμφανίσει στο iPad έναν χάρτη, το μενού και κριτικές. Εάν γίνεται λόγος για διακοπές, το iPad μπορεί να εμφανίσει βίντεο από τις περιοχές που αναφέρθηκαν.

 

protothema.gr