Στο Υπουργείο Οικονομικών έχει φτάσει ήδη η λίστα με τις πρώτες εισηγήσεις της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, σχετικά με την αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, το τελικό κείμενο της οποίας θα δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη του μήνα.

Στη λίστα, όπως δημοσιεύεται από την ιστιοσελίδα tovima.gr συμπεριλαμβάνονται δύο εκτάσεις στην περιοχή της Κρήτης, μια στο Ηράκλειο και μια στην Ιεράπετρα, στις οποίες σχεδιάζεται να δοθεί τουριστικός προσανατολισμός , με σημαντικά χρηματικά οφέλη.

Ηράκλειο

\”Φιλέτο\” για το Δημόσιο φαίνεται ότι αποτελούν οι Γούρνες στην πρώην Αμερικανική Βάση, συνολικής έκτασης 738 στρεμμάτων.
Στην περιοχή, η εισήγηση της Κτηματικής Εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία τουριστικών μονάδων στη περιοχή, τη δημιουργία ζώνης υψηλής οικιστικής ανάπτυξης, ενώ υπάρχει πρόταση για την ίδρυση Καζίνου Κρήτης, για το οποίο υπάρχει ήδη Ισραηλινό ενδιαφέρον.

Ιεράπετρα

Στην περιοχή της Ιεράπετρας, στο Λασίθι, ενδιαφέρον προσελκύει μια περιοχή 40 στρεμμάτων η οποία και αναμένεται να εκχωρηθεί με μακροχρόνιο ορίζοντα για τη δημιουργία τουριστικής μονάδας.

Να σημειωθεί, ότι όλα τα δημόσια ακίνητα που πρόκειται να αξιοποιηθούν με οποιοδήποτε τρόπο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών, θα ενταχθούν σε αυτόνομη εταιρία Real Estate, η οποία μέχρι και το 2015 προσδοκάται να φέρει στα ταμεία του δημοσίου 25δις. ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook