Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ για να μη βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την την πρώην σύντροφό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ στην 67η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την ώρα που η Ρουαγιάλ εξηγούσε σε Γάλλους δημοσιογράφους τους λόγους της παρουσίας της στη Νέα Υόρκη ως αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εμφανίζεται η επίσημη γαλλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ολάντ.

Προορισμός του Γάλλου προέδρου ήταν η σύνοδος για το Σαχέλ, ωστόσο θα έπρεπε αναγκαστικά να περάσει δίπλα από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ και να τη χαιρετήσει, ενώ οι φωτορεπόρτερ ετοίμαζαν τις μηχανές τους, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ξαφνικά, ο Φρανσουά Ολάντ γυρίζει την πλάτη του στις κάμερες και οι συνεργάτες του διαβουλεύονται.

«Θα χαιρετήσετε τον πρόεδρο;» ρωτούν τη Ρουαγιάλ οι δημοσιογράφοι. «Ναι αν το πρωτόκολλο το επιτρέψει.. Είναι μια μορφή συνάντησης, αφού βρισκόμαστε και οι δύο στο χώρο διεξαγωγής μίας διεθνούς συνόδου» είπε.

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ. Η γαλλική αντιπροσωπεία κάνει στροφή 180 μοιρών και τον γύρο του κτιρίου για να μη χαιρετήσει την πρώην σύντροφό του. Η επίσημη δικαιολογία, βέβαια, ήταν ότι ο Ολάντ έπρεπε για λίγο να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό του Μάλι.

 

in.gr