Ζήτημα νομιμότητας στην αξιοποίηση της λίστας με τα ονόματα 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία θέτει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

«Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ\’ ον τρόπο μπορεί» δήλωσε στον Βήμα 99,5.

Οι δηλώσεις του κ. Διώτη ήλθαν λίγες ώρες μετά τα όσα ανέφερε τη Δευτέρα στο Mega ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέμεινε ότι η επίμαχη λίστα υπάρχει και έδειξε το διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. «Από τη στιγμή που την παρέλαβα, πέρασε ένας χρόνος. Να ρωτήσετε λοιπόν άλλους τι έχει συμβεί από εκεί και πέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι ζήτησε στις αρχές του 2011 έρευνα από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη για τους 15 μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνει η λίστα, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους, αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών, παρέδωσε το υλικό στον πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, που είχε διαδεχθεί τον κ. Καπελέρη στο τιμόνι του ΣΔΟΕ.

Τέλος, και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε τα νομικά προβλήματα που ανέκυπταν από την προσπάθεια αξιοποίησης της λίστας, καθώς αποτελούσε προϊόν υποκλοπής. Πάντως, σε άλλες χώρες -μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία- ανάλογες λίστες «έβαλαν» στα κρατικά ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook