Σε κατηγορηματική διάψευση ότι έχει στα χέρια του ή ότι είναι σε γνώση του η λίστα με τους 2.000 Έλληνες με καταθέσεις στην Ελβετία προχώρησε ο διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας. Την ίδια ώρα, ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης τονίζει ότι δεν υπάρχει λίστα που να μπορεί να αξιοποιηθεί νομίμως.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της ΕΥΠ δήλωσε: «Ουδέποτε μου έχει επιδειχθεί ή παραδοθεί σε έντυπη, ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, λίστα ονομάτων Ελλήνων ή αλλοδαπών καταθετών, με καταθέσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ουδέποτε και από κανέναν».

Πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα αναφέρουν ότι η λίστα είναι σε γνώση του νυν επικεφαλής της ΕΥΠ Θ.Δραβίλλα, καθώς και ότι για την απόκτηση του εγγράφου μεσολάβησε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Διώτης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γ.Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με την οποία η λίστα παραδόθηκε από τον πρώην υπουργό στον τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, τόνισε στο ΒΗΜΑ 99,5: «Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ\’ ον τρόπο μπορεί».

Ο κ. Διώτης αναφέρεται ουσιαστικά στο γεγονός ότι η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής.

Τη λίστα προμηθεύτηκαν διάφορες χώρες και την αξιοποίησαν, ερχόμενες σε συμβιβασμό με τα πρόσωπα που εμπεριέχονται σε ανάλογες λίστες καταθετών στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, η Ισπανία έβαλε στα ταμεία της 6 δισ. ευρώ, η Ιταλία 570 εκατ. ευρώ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Γαλλία 4.200 Γάλλοι που ήταν στη λίστα και είχαν φοροδιαφύγει, προσήλθαν αυτοβούλως για να τακτοποιήσουν τις φορολογικές εκκρεμότητές τους.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook