Το γραφείο της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη επισκέφτηκε ο Χαλκινος Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου Μανόλης Στεφανουδάκης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν, με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου των ΑμΕΑ, να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πως ο Δήμος μπορεί να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια τους για μια καλύτερη, αξιοπρεπή διαβίωση και ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Στο περιθώριο της συζήτησης ανακοινώθηκε από τη Δήμαρχο Φαιστού η πρόταση της Δημοτικής Αρχής που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, να δοθεί το όνομα του Μ. Στεφανουδάκη στο στάδιο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Η κίνηση αυτή γίνεται ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής προς το Μεσαρίτη Παραολυμπιονίκη που μας έκανε όλους υπερήφανους κατά τους τελευταίους παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου με την κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα του ακοντισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Στάδιο στην περιοχή των Μοιρών ήταν ο χώρος προετοιμασίας του Μεσαρίτη αθλητή και αξίζει να φέρει το όνομα του ύστερα από την μεγάλη διάκριση που χάρισε στην Ελλάδα άλλα και στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη αφού συνεχάρη για μία ακόμη φορά το Μ. Στεφανουδάκη για το κατόρθωμά του, τόνισε ότι η σημαντική αυτή διάκριση έκανε τους κατοίκους του Δήμου Φαιστού τόσο περήφανους γιατί ένας συντοπίτης τους κατάφερε να δοξάσει την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Επίσης υπογράμμισε ότι δυνατότητες υπάρχουν και εκφράστηκαν μέσω του παραολυμπιονίκη Μ.Στεφανουδάκη όπου η κοινωνική του προσφορά είναι τεράστια έχοντας επιτελέσει σημαντικές επιτυχίες έως σήμερα σε ένα τόσο ευαίσθητο σύνολο που είναι τα ΑμΕΑ. Σε αυτή του την προσπάθεια ο Δήμος Φαιστού θα είναι αρωγός.»

Επίσης αποκάλυψε ότι ο Δήμος σχεδιάζει πέραν την ονομασία του Σταδίου στις Μοίρες με το όνομα του Παραολυμπιονίκη και μια τιμητική εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον, προς το πρόσωπο του αθλητή που μας έκανε όλους να αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook