Τους στόχους για τη νέα τριετία αλλά και τον απολογισμό για την παλαιότερη, έκανε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Οι δράσεις από το 2008 μέχρι και το 2011 ήταν πολυάριθμες και περιελάμβαναν ενιαίες συμμετοχές σε εκθέσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, επιχειρηματικές αποστολές, διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων, εξασφάλιση εκπτώσεων και προνομιακών τιμών για τις επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου, κατάθεση προτάσεων σε αρμόδια εμπλεκόμενα Υπουργεία κ.α.

Επίσης, τέθηκαν οι στόχοι της νέας τριετίας, από το 2011 εως το 2014, που καλύπτουν ενέργειες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων σε όλες τις κατηγορίες των Κρητικών προϊόντων, πέρα από την κατηγορία των Τροφίμων & Ποτών, και γενικότερα συνεργασία με διάφορους φορείς για την υλοποίηση δράσεων με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη εξαγωγική παρουσία των προϊόντων της Κρήτης.

Στους παρευρίσκοντες, διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή με τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 2008 – 2011 και στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης οι κ.κ. Στρατάκης Μανώλης (Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου) και Αυγενάκης Λευτέρης (Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου), οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, καθώς και εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν.Δ. Ηρακλείου, κου Κεφαλογιάννη Μανώλη. Επίσης, χαιρετισμό απέστειλε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κος Αρναουτάκης Σταύρος, ο Υφυπουργός Εργασίας, κος Κεγκέρογλου Βασίλης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, κος Καρχιμάκης Μιχάλης, και η Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φθιώτιδας (πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), κα Μπατζελή Κατερίνα

Εκλογές του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκαν εκλογές οι οποίες ξεκίνησαν στις 12.00 π.μ. και ολοκληρώθηκαν στις 18.00 μ.μ., ψήφισαν 157 εκπρόσωποι επιχειρήσεων.

Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι:
Καλαμπόκης Αλκιβιάδης (Καλαμπόκης Α.Ε.) 147 ψήφοι
Κουτεντάκης Εμμανουήλ (ΕΑΣ Ηρακλείου) 60 ψήφοι
Μαραγκάκης Μιχάλης (Candia Nuts ΑΒΕΕ) 50 ψήφοι
Μποτζάκης Ιωάννης (Μποτζάκης Α.Ε.) 49 ψήφοι
Μαντιδάκης Νικόλαος (ΕΑΣ Πεζών) 37 ψήφοι
Ξυλούρης Γεώργιος (ΕΑΣ Μονοφατσίου) 31 ψήφοι
Περδικογιάννης Γεώργιος (Εξαγ. Ένωση Σουλτανίνας) 30 ψήφοι

Αναπληρωματικός εκλέχθηκε ο Πικράκης Γεώργιος (Πικράκης Α.Ε.) με 20 ψήφους.

Από το ψηφοδέλτιο για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι:
Αρναουτάκης Σταύρος (Κρητών Γαία) 103 ψήφοι
Καργάκης Γεώργιος (Κρητέλ ΑΕ) 95 ψήφοι
Λυράκης Εμμανουήλ (Οικ. Λυράκη Α.Ε.) 93 ψήφοι

Από τα ψηφοδέλτια των Νομών, τακτικά μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται οι:
Ηράκλειο Ανδρεαδάκης Γεώργιος (Κρητίδα ΑΕΒΕ) 99 ψήφοι
Λασίθι Μπελιμπασάκης Ευάγγελος (ΕΑΣ Σητείας) 31 ψήφοι
Ρέθυμνο Τσομπανάκης Απόστολος (Ι. Χαρμάνη – Χ. Χριστουλάκης Ο.Ε.) 10 ψήφοι
Χανιά Αναγνωστάκης Εμμανουήλ (Κρητική Γη ΑΒΕΕ) 11 ψήφοι

Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά σε όλη τη διάρκειά της.

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook