Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 18:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στον Επιβατικό Σταθμό του λιμένα Ηρακλείου η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε η Ο.Λ.Η. Α.Ε.

Μέρος των φωτογραφιών που αξιολογήθηκαν θα χρησιμοποιηθεί για την έκδοση λευκώματος από το οποίο θα αναδεικνύεται η συμβολή του λιμανιού στην ανάπτυξη του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης, η ιστορία του, αλλά και η καθημερινότητα του μέσα από τη ματιά των κρητικών.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 42 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι και υποβλήθηκαν 200 φωτογραφίες από τις οποίες η Επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία αποτελούνταν από τους: κ. Ιωάννη Μπρα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, την κα. Κάλλια Κανακάκη, στέλεχος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, τον κ. Βασίλη Σπυριδάκη δημοσιογράφο, τον κ. Πολυχρόνη Νικηφοράκη, Γενικό Έφορο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης και τον κ. Βαγγέλη Φλουρή Πρόεδρο των Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηρακλείου, επέλεξε 60 φωτογραφίες, που ήδη προβάλλονται από τις οθόνες του Οργανισμού στον επιβατικό σταθμό, και από τις οποίες ξεχώρισε τις τρεις που βραβεύτηκαν.

Κατά γενική ομολογία τόσο το επίπεδο των διαγωνιζομένων όσο και η αισθητική άποψη τους για τη συμβολή του λιμανιού στην ανάπτυξη του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης ήταν ιδιαίτερα υψηλά.

Οι διαγωνιζόμενοι είχαν κληθεί να φωτογραφίσουν όλες τις εγκαταστάσεις του λιμανιού που έχουν σχέση με την εμπορική και επιβατική δραστηριότητα του καθώς και καθημερινές στιγμές «χρήσης» του λιμένα όπως για παράδειγμα το ενετικό λιμάνι ή η κρουαζιέρα.

Το αποτέλεσμα που παρουσίασαν αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει μεράκι και φαντασία η φωτογραφική …ματιά μπορεί να αποτυπώσει ανεξίτηλα μέσα στο χρόνο τις καθημερινές στιγμές του λιμανιού μας που αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά σημεία του Ηρακλείου.

Στους νικητές του διαγωνισμού η Διοίκηση της Ο.Λ.Η. Α.Ε., που ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, θα απονείμει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 18:30, το απόγευμα, τρία συμβολικά βραβεία, με τον πρώτο νικητή να κερδίζει 500 ευρώ, τον δεύτερο νικητή 300 ευρώ και τρίτο νικητή να κερδίζει 200 ευρώ.

Επίσης, θα απονεμηθούν στους δυο πρώτους τα δώρα των χορηγών του διαγωνισμού:

Ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο για δυο άτομα σε Α2 θέση, στη διαδρομή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, από την εταιρεία MINOAN LINES.

Ένα αεροπορικό εισιτήριο για δυο άτομα στη διαδρομή Ηράκλειο – Σαντορίνη – Ηράκλειο, από την εταιρεία MINOAN AIR.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook