Βαριές ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τέσσερις νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ποινές κάθειρξης 25 ετών, κατά συγχώνευση στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους Γιώργο και Μιχάλη Νικολόπουλο, όπως επίσης και στον Νταμιάνο Μπολάνο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργια σε ενέργειές της. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης κάθειρξη επτά ετών στον συγκατηγορούμενό τους Χρήστο Τσάκαλο.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους για τα αδικήματα της απλής συνέργιας στις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην οικία της πρώην υπουργού Λούκας Κατσέλη, στο γραφείο του πρώην υφυπουργού Παναγιώτη Χηνοφώτη και στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε κατασκευή εκρηκτικών.

Η απόφαση του δικαστηρίου, έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, εκδόθηκε χωρίς την παρουσία των νεαρών κατηγορουμένων καθώς τις τελευταίες μέρες δεν έδιναν το «παρών» στο δικαστήριο για να μην αναγνωρίσουν, όπως δήλωσαν, τους αυτεπαγγέλτως διορισμένους δικηγόρους.

kathimerini.gr από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook