Τον Πρέσβης της Αργεντινής στην Αθήνα κ. Jorge Alejandro Mastropietro δέχθηκαν σήμερα (2/10/2012) στο Δήμο Αγ. Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Αικατερινάκης Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Κερούλης Μιχάλης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Καφετζάκη Μαρία.

Τον Αργεντινό Πρέσβη συνόδευε η πρώτη γραμματέας της Πρεσβείας Ana Carolina Ghiggino.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την περιοχή του Αγίου Νικολάου, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουριστικό τομέα.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Συζητήθηκαν ακόμα η κοινωνική και η οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τη νότια Ευρώπη και έγινε ιδιαίτερη μνεία στην ανάλογη οικονομική κρίση της Αργεντινής καθώς και στον τρόπο που κατάφερε να εξέλθει και να ανακάμψει η χώρα.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης και από τις δύο πλευρές, οι δυνατότητες ανάπτυξης της Κρήτης είναι τεράστιες και για αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εξαγωγή των ποιοτικών και αγνών κρητικών προϊόντων.

Ο Αργεντινός Πρέσβης επιβεβαίωσε τους δεσμούς φιλίας και τα κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που συνδέουν τους δύο λαούς. Η σημερινή συνάντηση σημείωσε, αποτελεί το πρώτο βήμα των διπλωματικών επαφών του με τον Άγιο Νικόλαο καθώς και με την υπόλοιπη Κρήτη, κι έχουν σαν στόχο να υπάρξει συνέχεια με επιμέρους συνεργασίες του Δήμου με το Εμπορικό και το Μορφωτικό τμήμα της Αργεντίνικης Πρεσβείας.

Με πολύ αγάπη μίλησε και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ομορφιές της Ελλάδας, τη σπουδαία ιστορία της, το υπέροχο κλίμα, τον ήλιο, τη θάλασσα και πάνω από όλα τους ανθρώπους και την ξεχωριστή φιλοξενία που μας διακρίνει.

Τέλος, προσφέρθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα, αναμνηστικά δώρα και πληροφοριακό υλικό του Δήμου.

Ο Πρέσβης της Αργεντινής κ. Jorge Alejandro Mastropietro στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεών του επισκέφθηκε σήμερα το Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά.