Πρόσκληση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς στον Αλεξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ραμάλα μετέφερε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής στην ΑΘήνα Σαμιρ Αμπού Γκαζάλε (Samir Abu Gazale), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αμπού Γκαζάλε ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την αλληλεγγύη και τη διπλωματική στήριξη που αυτή την περίοδο χρειάζεται η Παλαιστινιακή Αρχή, ώστε να ενταχτεί στον ΟΗΕ, γεγονός που, όπως είπε, συναντά κατ\’ αρχήν την αντίρρηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ζήτησε, επίσης, την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ «στα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού» και μετέφερε πρόσκληση του Μαχμούτ Αμπάς προς τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τη Ραμάλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη δυναμική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα διεθνή φόρα, το Κόμμα Ευρωπαικής Αριστεράς, την Ενωτική Ευρωπαϊκή Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και της ΚΟ με στόχο να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ να είναι γεγονός το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα, ώστε η αλληλεγγύη και η στήριξη του ελληνικού προς τον παλαιστινιακό λαό να συνεχιστεί και να δυναμώσει.

in.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook