Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, παρευρέθηκε την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου στην τελετή, που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Πρεσβευτική κατοικία για την απονομή των ετήσιων βραβείων της Ένωσης Παλαιών Πολεμιστών και Αποστράτων της Αυστραλίας σε αριστούχους μαθητές της Κρήτης, ως ένδειξη αναγνώρισης των άρρηκτων δεσμών, που σφυρηλατήθηκαν ανάμεσα στους δύο λαούς κατά τη Μάχη της Κρήτης.

Από το Ρέθυμνο, βραβεύτηκε ο Ραφαήλ Καρτσιούκας, μαθητής του 3ου Λυκείου, ο οποίος συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους Κρητικούς μαθητές από τον Ταξίαρχο ε.α. John Sheldrick OAM, Πρόεδρο της Ένωσης Παλαιών Πολεμιστών και Αποστράτων της Αυστραλίας υπεύθυνο της Επιτροπής Διαχείρισης των Εκπαιδευτικών Βραβείων. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρασημοφόρησε τον Ταξίαρχο με τον Αστέρα Αξίας και Τιμής τον οποίο αποδέχτηκε εκ μέρους των Αυστραλών Βετεράνων.

Στο πλαίσιο μάλιστα της καθιερωμένης αυτής τελετής ο Ταξίαρχος ε.α. John Sheldrick OAM παρέδωσε στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων , κ.κ. Ειρηναίο επιταγή για την ενίσχυση του φιλόπτωχου ταμείου της Ιεράς Μονής Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Συγχαίροντας τους φετινούς βραβευθέντες μαθητές, η Πρέσβης της Αυστραλίας κα Μπλούμφιλντ ανέφερε ότι τα βραβεία αυτά τιμούν τους διαχρονικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες και εκφράζουν την απέραντη ευγνωμοσύνη των Αυστραλών προς τους Κρητικούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, πρώην Βουλευτές Κρήτης, ο πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Αλέξης Χριστόπουλος, ξένοι Αμυντικοί Ακόλουθοι, εκπρόσωποι συλλόγων βετεράνων και μέλη της Ελληνο-Αυστραλιανής κοινότητας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook