Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του απερχόμενου υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Καλογιαννάκη να αποσπάσει εκ περιτροπής τέσσερις καρδιολόγους -δύο από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και δύο από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας- προς το Νοσοκομείο Σητείας για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει λόγω αναρρωτικής άδειας του καρδιολόγου του Νοσοκομείου Σητείας.

Αν εφαρμοστεί η απόφαση του κ. Καλογιαννάκη, τότε το μήνα Νοέμβριο η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα πρέπει να ΚΛΕΙΣΕΙ για 23 ΗΜΕΡΕΣ, αφού οι δύο από τους τρεις καρδιολόγους θα κάνουν τις εφημερίες τους στο Νοσοκομείο Σητείας.

Νομίζουμε ότι πρόκειται για ακόμη μια απόφαση που πάρθηκε υπό το καθεστώς πιέσεων, και όχι με κριτήριο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Νοσοκομείων.

Δεν είναι λύση η λειτουργία του ενός Νοσοκομείου να στηρίζεται στην υπολειτουργία και αποδυνάμωση των άλλων.

Καλούμε τη νέα διοίκηση της ΔΥΠΕ να ακυρώσει την παράλογη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση του κ. Καλογιαννάκη για την απόσπαση των καρδιολόγων προς το Νοσοκομείο Σητείας και να προχωρήσει σε εξεύρεση λύσης που δεν θα κλείνει την (ήδη λειτουργούσα με κενά εφημεριών) καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ούτε για μια μέρα.

Επίσης καλούμε τη νέα διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης να ασχοληθεί με τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα εφημεριών κρίσιμων ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (ακτινολογικό, καρδιολογική, ορθοπεδική, αναισθ/κο) έτσι ώστε οι εφημερίες του Νοσοκομείου να είναι πλήρεις και ασφαλείς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook