Εξετάζεται αυτήν την ώρα από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη ο πρώτος μάρτυρας για τη χαμένη «λίστα Λαγκάρντ».

Πρόκειται για στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών που εκλήθη να καταθέσει μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για την υπόθεση της γνωστής λίστας, η οποία είχε παραδοθεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χωρίς ωστόσο να γίνει κανένας έλεγχος στα 1.991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HCBC και εταιρειών, σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη που προχώρησαν στη φορολόγηση των χρημάτων αυτών.

Εν τω μεταξύ, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, προσήλθε πριν από λίγο ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος, Στέλιος Στασινόπουλος, προκειμένου να δώσει στοιχεία για τις εκκρεμείς υποθέσεις στην υπηρεσία του, που αφορούν πρόσωπα της δημόσιας ζωής.

Ο κ. Στασινόπουλος εκλήθη από τον κ. Παντελή, για να τον ενημερώσει σχετικά με την πορεία αυτών των υποθέσεων, με αφορμή τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για ύποπτο πλουτισμό άλλα και για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Αναλυτικότερα, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε στον κ. Παντελή ότι έφτασε στα χέρια του ένας φάκελος που περιείχε ένα «στικάκι» με τα 1991 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ. Ο ίδιος παρέδωσε το στικάκι στον οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη.

Επιπλέον, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι ρώτησε τους διευθυντές της υπηρεσίας τους αν έχουν υπόψη τους κάτι σχετικό με την περίφημη λίστα, ωστόσο εκείνοι δήλωσαν πλήρη άγνοια.

Επιπλέον, όσον αφορά για τη λίστα των «36» που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, ο κ. Στασινόπουλος είπε πως την Πέμπτη θα έχει ενημερώσει αναλυτικά τον κ. Παντελή.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook