Η Ελληνική κοινωνία έχει φθάσει πλέον στα όρια της και η αγωνία του εμπορικού κόσμου της χώρας είναι έντονη για τις αρνητικές εξελίξεις στην Ελληνική Οικονομία.

Η εφιαλτική προοπτική της Ελληνικής αγοράς είναι περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα και λιγότερη αξιοπρέπεια…

Το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που συνεδρίασε εκτάκτως πριν από λίγες ημέρες οριοθέτησε τις άμεσες προτεραιότητες οι οποίες μπορούν να αμβλύνουν τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας και δεσμεύτηκε, ότι στο επόμενο ΔΣ της, θα ορίσει ημέρα και τρόπους κλαδικής πανελλαδικής κινητοποίησης.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ το ελληνικό εμπόριο λέει για άλλη μια φορά ΟΧΙ στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς, στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς, στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων, στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών, στην ανεργία και στα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων.

Το ελληνικό εμπόριο λέει όμως ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας, στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας, στις ταμειακές παντού και στις αποδείξεις από όλους, στην απλοποίηση, της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας, στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στην επιβίωση της μεσαίας τάξης.
Συνάδελφοι,

Σήμερα, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελληνική Οικονομία, η κατάσταση της Ελληνικής μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 γίνονται σε μια περίοδο που η μείωση των τζίρων έχει αυξήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και έχει οδηγήσει, σε λουκέτα και στην ανεργία συναδέλφους και υπαλλήλους.

Καλούμαστε με την ψήφο μας να αναδείξουμε, νέα διοίκηση στο Σύλλογο και εκπροσώπους στην Παγκρήτια Ομοσπονδία.

Οφείλουμε, εάν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, να πάμε μαζικά, ενωτικά, συσπειρωμένοι στις κάλπες, για να εκλέξουμε τους ικανότερους που θα αγωνιστούν και θα διεκδικήσουν.

Οι έμποροι δεν ζητάμε «ελεημοσύνη» αλλά υποστήριξη και ανάπτυξη.

Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα. Ότι είμαστε πολλοί. Κι αυτό θα είναι το καλύτερο μήνυμα για να πάμε παραπέρα.


Γιάννης Φακιδάρης
Υποψήφιος με την «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» για το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook