Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα απασχολήσουν το διήμερο συνέδριο που διοργανώνουν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στις 29 και 30 Νομεβρίου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Περιβαλλοντικές οργανώσεις, επενδυτές, αυτοδιοίκηση, ΔΕΗ, ρυθμιστική αρχή ενέργειας, ΥΠΕΚΑ Πανεπιστήμια… θα καθίστουν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, για το παρόν και το μέλλον των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που δρομολογείται με συνοπτικές διαδικασίες fast track σε ολόκληρο το νησί.

Το επίμαχο θέμα που «καίει» ολόκληρη την Κρήτη θα αναπτυχθεί σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορά στο «ενεργειακό ζήτημα και το θεσμικό πλαίσιο», η δεύτερη «ΑΠΕ: υφιστάμενη κατάσταση, αναπτυξιακές επιτροπές», η τρίτη « χωροταξικό σχέδιο ΑΠΕ υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο» και η τέταρτη «η στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων για την εγκατάσταση των ΑΠΕ».

Την ίδια στιγμή, εντείνεται η προσπάθεια συλλογής υπογραφών, την οποία δρομολογεί το Παγκρήτιο Δίκτυο ΒΑΠΕ όπου δήμοι, φορείς, και μεμονωμένοι πολίτες, συντάσσονται στην προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, προκειμένου να μπλοκάρουν τα φαραωνικά – όπως χαρακτηρίζονται- σχέδια εγκατάστασης γιγαντιαίων ΑΠΕ σε ολόκληρο το νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook