Οι αρχές της Λιβύης ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενέκριναν την επίσκεψη Αμερικανών ομοσπονδιακών αστυνομικών (του FBI) στη Βεγγάζη (ανατολικά), μετά τη φονική επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ στην πόλη αυτή, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες της συνεργασίας θα πρέπει να διευκρινιστούν περαιτέρω.

«Προετοιμαζόμαστε για την επίσκεψη στην Βεγγάζη της ομάδας του FBI, η οποία θα πρέπει να συναντηθεί εκεί με την ομάδα μας, να ξεκινήσουν κοινές έρευνες και να επισκεφθούν τα μέρη όπου αυτό συνέβη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Άμπντελ Αζίζ.

Οι λιβυκές και οι αμερικανικές αρχές ολοκληρώνουν επί του παρόντος τις λεπτομέρειες της κοινής έρευνας για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Αμερικανούς, περιλαμβανομένου του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη Κρις Στίβενς.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει διάφορες εκδοχές για τις περιστάσεις και τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης στο προξενείο, προκαλώντας τις επικρίσεις του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του ενώ απομένουν μερικές εβδομάδες για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.


zougla.gr