Η καρδιά της Μαρίας Ανδρεάκη, της μικρότερης δότριας οργάνων στην Ελλάδα, «χτυπάει» σήμερα στην Ιταλία.

Το μικρό αγγελούδι, που κατέληξε στις 24 Σεπτεμβρίου μετά από μεγάλη μάχη ενάντια στον θάνατο, έκανε ένα τεράστιο δώρο ζωής σε ένα άλλο κοριτσάκι, μόλις 17 μηνών.

Οι γονείς της, ο 33χρονος Κώστας Ανδρεάκης και η 29χρονη σύζυγος του, Νατάσα Ρέντα, παρά τον Γολγοθά τους αποφάσισαν να πουν «ναι» στην δωρεά οργάνων της νεκρής κορούλας τους.

Ήταν το πρώτο τους παιδί. Η Μαρία γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου και το πρόβλημα της εμφανίστηκε μετά από πέντε μήνες

«Όλα έως και το πρώτο πεντάμηνο πήγαιναν μια χαρά, το παιδί δεν εμφάνιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Μόνο βάρος δεν έβαζε, έφτασε ως και τα 7 κιλά, αλλά παραπάνω δεν έπαιρνε. Τότε ο γιατρός μας έστειλε για μια σειρά εξετάσεων, που δεν έδειξαν τίποτα. Στα τέλη Αυγούστου, στον έβδομο μήνα, το μωρό μας ταλαιπωρήθηκε από ίωση και γαστρεντερίτιδα. Το πήγαμε στο Παίδων Πεντέλης, όπου, συμπτωματικά η παιδίατρος παρατήρησε ότι το παιδί δεν μπορούσε να κάτσει μόνο του στον καναπέ, για αυτό και μας παρέπεμψε σε νευρολόγο»
, λέει η μητέρα της μικρής, που εξηγεί ότι στο διάστημα που ακολούθησε η μικρή Μαρία συνήλθε από την ίωση και έδειχνε φυσιολογική.

Πέντε μέρες μετά την πήγαν για εξετάσεις και ο υπέρηχος έδειξε μια σκιά αρκετά μεγάλη, 5-7 εκατοστών, δίπλα από τον εγκέφαλο του.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής είδε τις εξετάσεις.

Ήταν πλέον ξεκάθαρο: Η μικρούλα είχε έναν μεγάλο σφαιρικό όγκο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση, όμως παρόλο που αφαιρέθηκε ο όγκος είχε «τρομακτική αιμορραγία», όπως είπαν οι γιατροί.

«Την έβλεπα στην ΜΕΘ και πίστευα ότι θα τα καταφέρει να ζήσει. Εκεί μέσα θέλεις να ελπίζεις ως την τελευταία ώρα. Στις 24 Σεπτεμβρίου ωστόσο διαψεύστηκα, όταν οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι το παιδί μου δεν αντιδράει καθόλου στα τεστ, στα οποία το υπέβαλλαν, ο εγκέφαλος του δεν έδινε πλέον καμία εντολή», λέει η μητέρα του και θυμάται «από σήμερα μην περιμένετε πλέον ούτε θαύμα»…

Η μικρή Μαρία «έφυγε» από την ζωή, όμως η καρδιά της χτυπάει ακόμα…

ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook