Όταν αποφάσισε ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου να μιλήσει για την λίστα με τα 2000 ονόματα σε ζωντανή σύνδεση στο δελτίο ειδήσεων του Mega, δεν περίμενε το «άδειασμα» του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε πριν από δύο ημέρες ότι δεν παρέδωσε ολόκληρη την λίστα με τα ονόματα όσων είχαν βγάλει λεφτά σε τράπεζα της Ελβετίας, επειδή φοβήθηκε τους υπαλλήλους τους ΣΔΟΕ για εκβιασμούς. Έτσι σε πρώτη φάση παρέδωσε, σύμφωνα με τη δική του δήλωση, ένα μέρος αυτής της λίστας, όπως έκρινε ο ίδιος.

Η παράδοση έγινε προς τον Επικεφαλής του ΣΔΟΕ εκείνη την περίοδο κ. Διώτη, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε στον διάδοχο του κ. Παπακωνσταντίνου κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, παρέλαβε την λίστα ανεπίσημα από τον προκάτοχό του.

Μετά τα ντόρο που προκλήθηκε για το ποια ακριβώς είναι η λίστα της κας Λαγκάρντ που παραδόθηκε σον κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε εχθές το πρωί ένα φλασάκι με την λίστα που ο ίδιος παρέλαβε από τον κ. Διώτη. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου \”το φλασάκι αυτό υπήρχε στο γραφείο του Βαγγέλη Βενιζέλου χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε την εύλογη εντύπωση ότι το υλικό αυτό παραμένει ως ανεπεξέργαστο υλικό στο ΣΔΟΕ.\”

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές \”μόλις ο Βαγγέλης Βενιζέλος διαπίστωσε από τα σημερινά δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις ότι καμία δημόσια υπηρεσία δεν έχει το υλικό αυτό (όχι για παράνομη επεξεργασία, αλλά ως υλικό που ακόμη και χωρίς να γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας πρέπει να υπάρχει στη διάθεση της πολιτείας για να μη μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αποκρύφτηκε ή καταστράφηκε), έστειλε στον πρωθυπουργό ό,τι του έδωσε ο κ. Διώτης και όπως ακριβώς του το έδωσε.\”

Τέλος οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υπογραμμίζουν: \”Θα ήταν αδιανόητο να δοθεί η εντύπωση ότι «χάθηκε» υλικό που πέρασε από χέρια δημοσίων λειτουργών και πολιτικών προσώπων.\”

Πάντως λαμβάνοντας τη λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου από το ΠΑΣΟΚ την προώθησαν αμέσως στο ΣΔΟΕ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook