Επισπεύδεται η διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Το θέμα αυτό εξετάστηκε στη χθεσινή συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την επιτάχυνση εφαρμογής της συγκεκριμένης δράσης προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος των 172 εκατ. ευρώ αλλά και για το δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση για 15.000 «διαθεσιμότητες» τότε η τρόικα είναι έτοιμη να επαναφέρει την «πάγια» θέση της για απολύσεις.

Απολύσεις

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αντ. Μανιτάκης έχει δηλώσει ότι η «διαθεσιμότητα» έτσι όπως έχει τεθεί από την τρόικα υποκρύπτει απολύσεις, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να συνδυαστεί η αξιολόγηση προσωπικού με υποχρεωτικές απομακρύνσεις εργαζομένων. Ο αρμόδιος υπουργός Αντ. Μανιτάκης έχει εισηγηθεί την εφαρμογή της συνταξιοδοτικής ωρίμασης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 172 εκατ. ευρώ αλλά η τρόικα φαίνεται να αποδέχεται εν μέρει την συγκεκριμένη πρόταση και επιμένει ότι η «διαθεσιμότητα» είναι αποτελεσματικότερο μέτρο.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι με τον κ. Μανιτάκη συζητήθηκε το δημοσιονομικό όφελος από τη διοικητική μεταρρύθμιση που υπολογίζεται συνολικά σε 300 εκατ. ευρώ.

Σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο και αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών τους αναμένεται να τεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα «χάσουν» τις οργανικές τους θέσεις με τα νέα «μικρότερα» οργανογράμματα υπουργείων και φορέων που θα επιλεγούν καθώς και οι επίορκοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.


imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook