Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των Ζώων η Φιλοζωική Κρήτης διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων:

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

17.30 θα μας βρείτε στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο! Θα έρθουν όλοι με τους τετράποδους φίλους τους για να περπατήσουμε συμβολικά για τα ζώα μέχρι το τέλος της 25ης Αυγούστου.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

11.00 – 16.00 θα μας βρείτε στην Λότζια στο Ηράκλειο με γλυκά από αυγά ελευθέρας βοσκής (Ορνίς Ποιών), πληροφορίες για το έργο μας και φυσικά, παρέα με τον Μάρλεϋ!

20.30 – 22.30 θα μας βρείτε και πάλι στην Λότζια για να την φωταγωγήσουμε με κεράκια, να σας κεράσουμε ένα ποτηράκι κρασί Λυραράκης και να απολαύσουμε μαζί την μουσική των Polka Dots!

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

12.00-15.00 θα μας βρείτε στο Πάρκο στο Κομμένο Μπεντένι όπου θα έρθετε με τον σκύλο σας για να διαγωνιστεί στα (αντι)καλλιστεία μας! Υποσχόμαστε πολύ γέλιο με κατηγορίες όπως το καλύτερο ΚΑΠΗ και την πιό κουνιστή ουρά! Συμμετοχές 12.00-12.30.


Πληροφορίες για την Φιλοζωική Κρήτης

Η Φιλοζωική Κρήτης είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που βασίζεται στην εθελοντική εργασία πολιτών.

Με το πέρασμα του χρόνου, το σωματείο άλλαξε την πολιτική του από τη διάσωση και την περίθαλψη των ζώων προκειμένου να επικεντρωθούν εκ νέου οι πόροι και οι προσπάθειες να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη και να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμες λύσεις για το καλύτερο μέλλον των ζώων.

Τα βασικά προγράμματα που θα λαμβάνουν την πιό υψηλή προτεραιότητα είναι:

• Χρηματοδοτούμενη Στείρωση Ιδιόκτητων Σκύλων

• Διαπαιδαγώγηση (επισκέψεις σχολείων κτλ.)

• Εκστρατείες (Αυγά Ελευθέρας Βοσκής, μεταφορές ζώντων ζώων προς σφαγή κα.)

• Φροντίδα Ιπποειδών

• Cat Cafes

Η Φιλοζωική Κρήτης πιστεύει ότι αυτά τα προγράμματα κυρίως πρόληψης, συνεισφέρουν σε βιώσιμες λύσεις και μακροπρόθεσμες αλλαγές.