Το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την Κρήτη, καταγράφεται μέσα από τα στοιχεία για αύξηση ανασφάλιστων ασθενών που φτάνουν στα τοπικά νοσοκομεία. 

Η αύξηση αγγίζει μόνο στο Πα.Γ.Ν.Η. το 18% το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα ποσοστό που σοκάρει, καθώς αφορά κυρίως νέους ανθρώπους που δεν έχουν ασφαλιστεί ποτέ μέχρι σήμερα, ή άτομα πάνω από 40 ετών που έχασαν τη δουλειά τους και δεν έχουν πλέον ασφάλιση. 

\’\’Το πρόβλημα έχει οξυνθεί, σε μεγάλο βαθμό. Γινόμαστε καθημερινά ως εργαζόμενοι, μάρτυρες πολύ άσχημων και άκρως ανησυχητικών καταστάσεων γύρω από αυτό το θέμα\’\’ λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γιάννης Δαγκωνάκης.

Όμως ανάλογη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Κρήτης με μικρές διαφοροποιήσεις στο ποσοστό των ανασφάλιστων, προσθέτοντας έναν ακόμη \”πονοκέφαλο\” στις διοικήσεις καθώς σύμφωνα με το \”γράμμα του Νόμου\” οι ανασφάλιστοι πρέπει να πληρώσουν οτιδήποτε παρέχεται στο νοσοκομείο.

Στην πράξη όμως, οι διοικήσεις καλούνται να δείξουν ανθρωπιά, ειδικά αυτές τις δύσκολές στιγμές για πολλούς πολίτες.

\”Όταν ένα περιστατικό είναι επείγον, δεν το συζητάμε καθόλου το αν είναι ασφαλισμένος ή όχι. Του παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες άμεσα και δωρεάν\” μας είπε διοικητής Νοσοκομείου.

Όμως τι γίνεται στην περίπτωση νοσηλείας ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε πλήρη ανέχεια;

\”Του ζητάμε να μας φέρει κάποιο έγγραφο απο την Πρόνοια με το οποίο να φαίνεται πως είναι άπορος\” μας είπε ο ίδιος.

Στην περίπτωση, τώρα, που δεν μπορεί να προσκομισθεί αυτό το έγγραφο και ο ασθενής αδυνατεί να καταβάλλει το σύνολο ή τμήμα των εξόδων τότε η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και όπως φαίνεται υπάρχουν συνάνθρωποί μας που φεύγουν απο το Νοσοκομείο έχοντας κάποιο χρέος.

\”Εδω ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα κυνηγάμε τους άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους;\” ήταν η χαρακτηριστική αναφορά.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook