Την Παρασκευή ξεκινάει ο «4oς Διεθνής Διαγωνισμός παραδοσιακής κουζίνας» στον Ζαρό που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου Ζαρού «Στα μονοπάτια της παράδοσης» σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ως κεντρικό θέμα το Μινωικό Πολιτισμό και θα περιλαμβάνουν εκτός από τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού, ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως: παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων, σεμινάρια και συναυλίες, μεταξύ άλλων.

Ο διαγωνισμός παραδοσιακής κουζίνας έχει καθιερωθεί ως θεσμός στην Κρήτη και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια, σε παγκρήτιο επίπεδο, σχεδιασμού και υλοποίησης ενός διαγωνισμού όπου οι συμμετέχοντες θα παρασκευάζουν τις μαγειρικές δημιουργίες τους με τη χρήση της παραστιάς και της ξυλόσομπας.

Ο Δήμος Φαιστού σας καλεί στο Δ.Δ. Ζαρού για να γνωρίσετε από κοντά αλλά και να γευθείτε αγνές παραδοσιακές συνταγές εμπνευσμένες από την Κρητική και όχι μόνο Κουζίνα σε μια προσπάθεια προβολής και αξιοποίησης του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρασκευαστεί το μεγαλύτερο αντικριστό καθώς και ο μεγαλύτερος τζουλαμάς, ένα Μεσαρίτικο γλυκό πολύ διαδεδομένο στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook