Όσο οι μέρες περνούν από τον σεισμό και το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία, νέες προσωπικές ιστορίες κάνουν την εμφάνισή τους συγκλονίζοντας ολόκληρο τον κόσμο.

Μόλις ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία ταρακούνησε ολόκληρη τη χώρα, η 33χρονη Ohara μαζί με τα δυο ανήλικα παιδιά της, την 2χρονη Rio και την 5 μηνών Ria, προσπάθησε να κατευθυνθεί με το αυτοκίνητό της σε ένα κέντρο εκκένωσης στην Kesennuma, όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον σύζυγό της Yoshinari.

«Είσαι καλά; Οι τηλεφωνικές γραμμές θα πέσουν σε λίγο» είπε ο 33χρονος άνδρας στη γυναίκα του. Αν και ήθελε τόσα πολλά να του πει, ο φόβος και τα κλάματα είχαν κυριεύσει την Ohara, η οποία κρατώντας τα δυο παιδιά στην αγκαλιά της δε μπορούσε να εκφραστεί όπως ακριβώς θα επιθυμούσε. Το τηλέφωνο μετά έκλεισε και αυτή έμελλε να είναι η τελευταία συνομιλία του ζευγαριού.

Στην αρχή είχε σκεφτεί να πλησιάσει προς τη θάλασσα, και να κλειστεί μαζί με τα παιδιά της σε ένα ασφαλές σχολικό κτήριο κοντά στη παραθαλάσσια περιοχή. Πέρασαν όμως περίπου 20 λεπτά και η 33χρονη βρισκόταν ακόμα στο δρόμο εγκλωβισμένη στην κίνηση. Τότε αποφάσισε να οδηγήσει αντίθετα από το πλήθος και να απομακρυνθεί.

Ξαφνικά είδε μπροστά της το γιγαντιαίο τσουνάμι να την πλησιάζει, ενώ τα δυο προπορευόμενα αυτοκίνητα παρασύρονταν από το νερό και τη λάσπη. Βάζοντας πάνω από όλα τις δυο της κόρες, η Ohara οδήγησε όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να αποφύγει τη μανία της φύσης. Αποφάσισε να καταφύγει σε ένα κέντρο εκκένωσης στα ενδότερα της χώρας και να περάσει τη νύχτα μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς καν να χρησιμοποιεί θέρμανση.

Η Ohara έφτασε στο κέντρο εκκένωσης την επόμενη μέρα χωρίς κανένα από τα υπάρχοντά της. Μάλιστα αναγκάστηκε να μοιραστεί ένα μπιμπερό μαζί με άλλες οικογένειες που βρίσκονταν εκεί.

Για την άτυχη γυναίκα που είδε τα πάντα να χάνονται στο καταστροφικό τσουνάμι, τα νέα που ήρθαν την Τετάρτη το πρωί θα ήταν ακόμα χειρότερα. Το αφεντικό του άνδρα της την ενημέρωσε ότι ο Yoshinari παρασύρθηκε από τα πελώρια κύματα ενώ παρέδιδε εμπορεύματα στην περιοχή της Kesennuma. Μόλις την Παρασκευή η Ohara πήγε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το πτώμα του άνδρα της.

Τα δάκρυα σαν χείμαρροι κυλούσαν από τα μάτια της όταν αντίκρισε τον νεκρό Yoshinari. «Σε αγαπάω» του ψιθύρισε και ας μην μπορούσε να την ακούσει. Στη συνέχεια επέστρεψε εκεί που βρισκόταν το σπίτι της για να μαζέψει κάποια ρούχα να ντύσει τον σύζυγό της. Ψάχνοντας στα ρούχα που παρέλαβε από την εταιρεία όπου εργαζόταν, έμεινε έκπληκτη όταν είδε ότι ανάμεσά τους βρισκόταν και ένα δαχτυλίδι.

Ο Yoshinari είχε προφανώς αγοράσει το δαχτυλίδι για να της κάνει έκπληξη, σε ανταπόδοση για τα σοκολατάκια που του είχε δώσει εκείνη έναν μήνα πριν, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τότε θυμήθηκε που του έλεγε κάποιες φορές: «Μακάρι να μου έπαιρνες ένα δαχτυλίδι ή κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς δεν είσαι ο τύπος του ανθρώπου που κάνει δώρα».

Αυτή τη περίοδο εξακολουθεί να βρίσκεται στο κέντρο μαζί με εκατοντάδες ακόμα κόσμο, μη γνωρίζοντας πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή κατάσταση. Πλέον είναι μονάχη της και η μοναδική υπεύθυνη για τα δυο κορίτσια, τα οποία υπόσχεται στον άνδρα της ότι θα προσέχει και θα φροντίζει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook